AnneLouhelainen

Uusi vaihtoehto - ilo itkun jälkeen!

Perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä hävetti katsella miten puolueen rakentaneita ja sen eteen töitä tehneitä kohdeltiin. 93-vuotias sotaveteraani, SMP:n veteraanikansanedustaja-isäni oli äärimmäisen järkyttynyt ja hänelle tuli itku, kun hän kuunteli puheenvuoroja ja katseli puoluekokousedustajien käytöstä, joista hehkui täydellinen kunnioituksen puute. Myös paikalla olleet toimittajat kiinnittivät huomiota tähän ylimieliseen käytökseen. Perheeni on ollut vuodesta 1968 politiikassa aina tavallisen, pienen ihmisen asioita ajamassa. Olen itsekin lähtenyt politiikkaan puolustamaan näitä asioita. 

En siis ole politiikassa uusi tulokas tai tuuliviiri. Olen nähnyt ja kokenut poliittiseen elämään kuuluvat nousut ja laskut, ilot ja pettymykset. 

Minulla on erittäin isänmaalliset ja kristilliset arvot. Ei vähiten sen vuoksi, että isäni joutui lähtemään rintamalle 17 vuotiaana, koki sodan kauhut ja sen jälkeiset vaikeat ajat. Ne tapahtumat ovat muokanneet meidän perheen arvoja. Olen oppinut kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Heitä, jotka ovat tämän maan rakentaneet. Omat lapseni on kasvatettu samoilla arvoilla. Molemmin puolinen luottamus, sen saavuttaminen ja säilyttäminen sekä rehellisyys niin itselle kuin muitakin kohtaan on meille tärkeää. 

Suomalaisten etu ensin!

Minulla  työ menee aina oman edun, jopa perheen ja ystävyyssuhteiden edelle. Kummitädin hautajaiset jätin väliin, koska suuri valiokunta käsitteli eduskunnassa Kreikan tukipakettia ministeri Urpilaisen kanssa. Rakkaan lapsuuden ystävän häät jäivät väliin eduskuntaryhmän kokouksen vuoksi. Työ menee jälleen oman edun edelle. On naurettavaa puhua seteliselkärankaisista, koska juuri tälle 20 edustajan porukalle raha ei ole ollut koskaan motiivi tähän työhön ryhtymiseen tai sen tekemiseen. Ei tässäkään ratkaisussa: setelit jäivät Perussuomalaiselle puolueelle ja PS-eduskuntaryhmälle. Oma etu ei mene suomalaisten edelle: Uusi vaihtoehto -ryhmässä tiedämme, että tämä ratkaisu voi olla oman poliittisen uramme loppu! 

Politiikassa pitää olla osaamista - räksyttäjiä kyllä riittää!

Jokainen ammatikseen politiikkaa tekevä tietää että VAIN hallituksesta käsin voi vaikuttaa lainsäädäntöön, valtion talousarvioon ja Suomen virallisiin kantoihin kansainvälisissä neuvotteluissa. Oli täysin kestämätön ajatus, että hallitusvastuuseen olisi tullut RKP tai KD. Näiden puolueiden tavoitteet olisivat pyyhkineet pöytää jo saavutetuilla PS-tavoitteilla.  Nyt käyttöön oli otettava järeät toimenpiteet, koska perussuomalaisten nykyjohto ei siihen kyennyt. Siltä puuttuu poliittinen pelisilmä ja osaaminen: älä koskaan aliarvioi toista ihmistä, hänen mielipiteitään tai arvojaan. Ylimielisyys harvoin kantaa omien tavoitteiden täysimääräiseen saavuttamiseen. Opposition räksyttäjillä ei ole mitään vaikutusvaltaa, sen me kaikki politiikkaa ymmärtävät tiedämme.

Uusi vaihtoehto -ryhmälle on tärkeää pitää huolta siitä, että Suomen talous saadaaan nousuun: työpaikkoja, verotuloja ja sitä kautta voimme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Ilman muuta meillä on edelleen mukana myös EU-kritiikki, jonka eteen olen itsekin kuusi vuotta eduskunnassa töitä tehnyt. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa teemani oli: " Hoidetaan ensin suomalaisten asiat kuntoon ja pelastetaan muu maailma vasta sen jälkeen." Nämä teemat ovat entistä vahvemmin mukana! Maailman tilanne on muuttunut ja suomalaisten etujen puolustaminen vaatii entistä parempaa ja vahvempaa osaamista, mutta myös yhteistyötä muiden kanssa. 

Raskas päätös!

Olen ollut aktiivisesti kehittämässä puolueen toimintaa 10 vuoden ajan, tehden töitä lukemattomia tunteja, päiviä ja viikkoja. Ilman palkkaa tai muita rahallisia korvauksia. Vain sydämen ja aatteen palolla. 

Päätös jättää poliittinen yhteisö, jonka eteen olin tehnyt töitä, oli todella - todella vaikea ja tein sen raskain sydämin. Uskoni puolueeseen oli niin vahva, etten koskaan uskonut tällaista omalle kohdalleni tapahtuvan. En kuitenkaan hyväksy sitä, että toinen ihminen voidaan polkea häikäilemättömästi jalkoihin korottamalla samaan aikaan oma ego taivaisiin.  Puolueen uuden siiven kirjoittelu, toiminta ja ylipäänsä asennoituminen muihin ihmisiin meni sellaisiin mittasuhteisiin, etten nähnyt enää muuta ratkaisua. Ne muutamat saamani halla-aholais-palautteet vahvistavatkin sen, että tekemäni ratkaisu oli oikea. Ne kuulostavat vain turhautuneiden, tyhjien tynnereiden kolinalta eivätkä ansaitse sen kummempaa kommentointia. 

Kannustusta sataa!

Ne ihmiset jotka ovat olleet tukemassa ja äänestämässä sekä tuntevat  taustani ja minut ihmisenä, ovat olleet iloisia ratkaisustani. Itse asiassa kannustus tehdä pesäero Perussuomalaiseen nykyjohtoon oli lauantai-illasta lähtien todella vahvaa!

Saamani palaute yli puoluerajojen on kannustavaa ja päätöstäni tukevaa - niitä tulee niin somessa, sähköpostitse, puhelimitse kuin henkilökohtaisestikin. 

Nyt tuntuu sydämessä rauhalliselta. Olen valinnut työyhteisön, jossa vallitsee keskinäinen arvostus, luottamus ja kunnioitus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Kaikissa puolueissa tapahtuu johtohenkilöiden vaihtamisia, se käsittääkseni kuuluu demokratiaan. Voisi kuvitella että teillä persuissa on tällä hetkellä paljon pettyneitä jäseniä koska olette olleet ottamatta huomioon jäsentenne ajatuksia. Nyt kun demokratia puhui ja teidät päättäjät laitettiin vastuuseen, ette sitä negatiivista palautetta omienne joukossa kestäneet vaan siirryitte toiselle hiekkalaatikolle.

Taidat kyllä sinäkin olla sen verran sivustakatsojan roolissa, että teit kuten isot pojat käski? Onhan se tässä pikku hiljaa alkanut selviämään millainen kuvio siellä taustalla on teidän juudaksien taholta ollut käynnissä.

Toivottavasti sotaveteraani-isäsi ei toiminut kuten sinä, eli jättänyt taistelua kesken ja jättänyt kavereitaan. Jos puolue mielestäsi oli väärällä uralla olisi myös sinun tehtäväsi ollut saattaa se jälleen tahtomallesi tielle.

Ei vakuuta tällaiset itkuvirret, Soini sen sanoi viikko sitten että luusereita olette.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Näinhän se on. Kuten Lindström antoi ymmärtää mediatilaisuudessa; ollaan omien äänestäjien asialla. Ensisijaisesti. Avainsana "Luottamus". Jos tuntee pettävänsä niitten luottamuksen, jotka ovat vallan avaimet antaneet - ei yöunet ole levolliset.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onneksi olkoon valinnastasi. Oli oikein jättää tuo räyhäryhmä nuivimaan keskenään. Nyt he voivat möläytellä ja venytellä laillisuuden rajoja ilman pesun ja harjauksen nimellistäkin pelkoa. Sitä paitsi, myös poistuminen kuuluu demokratiaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Jos tässä asiassa yrittää löytää jotain hyvää, niin se on se, että tämän kautta jyvät tulevat erottumaan akanoista Perussuomalaisten keskuudessa. Jyvät ovat niitä, jotka ovat toimineet pitkään jo Veikko Vennamolta perittyjen arvojen mukaan. Tätä arvomaailmaa Timo Soini on vienyt eteenpäin 20 vuotta. Itse kuulun jyviin ja tein johtopäätökset. Akanat tulevat aikaa myöten leviämään tuuleen.

Puolue kuin puolue tarvitsee osaavia ja älykkäitä ihmisiä. Älykkäät ihmiset karsastavat älyttömyyksiä. Puolueeseen jäävillä kansanedustajilla tulee olemaan varmasti vaikeaa uusia paikkansa ensi eduskuntavaaleissa. Jo tieto siitä, että ei ole mitään mahdollisuuksia päästä hallitusvastuuseen nykyisessä puolueessa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, tulee vaikuttamaan myös kansalaisten äänestyspäätökseen.

Katsoin Simon Elon haastattelun Ilta-Sanomien tv:ssä ja siinä tuli ilmi myös Elon kertomana, että puolue kaapattiin. Ikävää tässä on se, että kaappauksen tehneet vähät välittävät niistä perusarvoista, jotka ovat olleet vallalla Perussuomalaisten puolueessa aina sen perustamisesta lähtien. Vanha totuus on se, että ahneus, valta ja viha sokaisevat helposti tyhmän ihmisen, mutta ei viisasta ihmistä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Hm. Kumpiinhan Soini olisi tässä luettava?

Toni Tamminen

Kannattaisi tutustua tähän Eloon hieman tarkemmin, mutta et taida vaivautua, menisi varmaan yöunet sen jälkeen.

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Loitte siis oman "kuplan". Porukan, joka ei halua luottaa entisiin puoluetovereihin. Todelliset aatteen naiset ja miehet eivät jätä puoluetta, jos puheenjohtajaksi tai muuhun toimeen valitaan, joku joka ei ole oma suosikki. Jos todella olisit jättänyt puolueen muiden asiattomien tai mauttomien kirjoittelun tai puheiden vuoksi olisit tehnyt sen jo aikaisemmin. Et silloin, kun puolueen yhtenäisyys on erityisesti koetteella.

Itse osallistuin myös puoluekokoukseen enkä kuullut siellä pari puheenvuoroa lukuunottamatta epäkunnioittavia puheenvuoroja. Ylimielisyyttä en havainnut varsinkaan uudelta puheenjohtajalta. Mikään "puolueen siipi" ei kaapannut perussuomalaisia. Enemmistö sekä vanhoista että uudemmista jäsenistä äänesti Halla-ahoa. Minä en, mutta hyväksyn tuloksen. Perussuomalaiset ovat säilyttäneet arvonsa - Uusi vaihtoehto -ryhmän arvot ovat ilmeisesti muuttuneet aikaisemmasta. Harmi, että työsi meni myös aatteen edelle. Ihmettelen miksi menit lankaan? Kaikki tekevät virheitä.

Petteri Hiienkoski

Selittelyn makua?

Puoluedemokratiaanhan kuuluu se että välillä ollaan hallituksessa, välillä oppositiossa. Asia ei todellakaan ole niin simppeli, että aina muka kannattaisi olla hallituksessa päättämässä aidan seipään väristä. Puoluedemokratian mukaan siitä on ollut tapana päättää.

JOS ryhmä olisi pysynyt yhtenäisenä tärkeiden asioiden edistäminen olisi todennäköisesti ollut jatkossa helpompaa. Mutta turha jossitella: kukin taplaa tyylillään. Äänestäjät ratkaiskoon. Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää. =)

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Puolueemme säännöt varsinkin varapuheenjohtajien valinnan osalta ovat junttaamista suosivia. Miksei uuvateilla ollut kannattajia puoluekokouksessa? Jos nyt karkuun juosseet uuvatti-kansanedustajat olisivat värvänneet sata kannattajaa kukanenkin, niin sehän olisi ollut siinä se kokous, ihan uuvattien mielen mukaisesti. Oletteko hoitaneet niin huonosti jäsenistönkin asiaa, ettei kannatusta kertakaikkiaan löydy?

Koska tämä kapina uutisoitiin tarkasti lehdessä jo kesäkuun 3. päivä, herää myös epäilys, että tämä menikin Soinin suunnitelmien mukaisesti. "Kaappaus" tiedettiin olevan tulossa ja se hyväksyttiin jo toukokuun puolella? Koska Soini ei ole enää johdossa, koko puolue saa hänen puolestaan tuhoutua. Uuvatti-liikkeellä voidaan pyrkiä vielä varmistamaan täystuho ja mahdollisesti kaappaamaan puolueen varat ja rahoitus. Jäsenistöstä viis veisataan.

Koska luottamus meni, en voi ottaa sanojasi todesta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

En ymmärrä nuivaliston ininää ja valitusta. Nythän he kaikki ovat omanlaistensa joukossa keskenään. Saa rauhassa heittää läppää ja möläytellä. Kukaan ei harjaa. Ja Kiemunkikin pääsee varmaan takaisin piireihin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Puheet seteliselkärankaisista voitte tosiaan unohtaa. Setelithän jäivät halla-aholaisille kun taas selkärankaiset lähtivät porukasta.

Käyttäjän SeijaKastari-Johansson kuva
Seija Kastari-Johansson

Kiitos tästä kirjoituksestasi.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kerro ihmeessä lisää tästä loistokkaasta asememasta hallituksessa. Jos tähän asti persuja kyykytettiin miten sattuu nyt teillä on armoton niskalenkki Kepun & Kokoomuksen suhteen? Pelastatte nyt mahdollisesti a-oluen ruokakauppaan jota ehkä kd olisi vastustanut?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tehty mitä tehty, ei sitä enää tekemättömäksi saa. On mentävä sen kanssa, mitä on vielä tekemättä. Virallinen Perussuomalainen puolue oppositiossa, vaikka vasta äsken se noudatti hallitusohjelmaa. Ei tämä ole helppo seurattava, mutta jos sitten nämä puolueesta eronneet ovat se todellinen Perussuomalaisten linja. Ei ainoastaan valtapelin toiset kasvot. Kilpajuoksu kahden ryhmittymän välillä tällä tavalla....Joku jossain päättää, kumpi teki ja tekee lopulta oikein. Oppositiosta käsin on helppo sanoa, kun ei vain erehdy sanomaan liikaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen jo turhankin monissa kommentoinnissani todennut, että eräs demokratian kulmakivistä on vahemmistön näkemysten huomioon ottaminen ja kunnioittaminen. Tätä demokratiaan kuuluvaa periaatetta Halla-aho, joko ymärtämättömyyttään tai tietoisesti ei ottanut huomioon ja tässä on tulos jota ei ole lainkaan syytä ihmetellä.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Joo, tämänkin blogin suosittelijoiden poliittisista mieltymyksistä + jakojen määrästä voi selvästi nähdä miten "kannustusta sataa".

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Persoonan tunnettavuudella, hyvässä ja pahassa, on aina oma merkityksensä kaikessa, huomion saamisessakin. Halla-aholla oli hieman synkkä menneisyys, se myös ratkaisi jotain. Sen kokivat myös Perussuomalaiset "nuivat" ja nämä vähän enemmän suvaitsevat. Jari Lindström kirjoitti tapahtumista oman versionsa tänään. Hänen bloginsa on juuri nyt, tätä kirjoittaessani, saanut kommentteja 85. Toivon tämän blogin kirjoittajalle onnea tulevaan. Sitä samaa muillekin Perussuomalaisille, kasvoihin katsomatta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Se kertoo aina jotain ratkaisun järkevyydestä kun vieraat kehuvat mutta omat ei.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aivan, kokkareet ja muut vassarit tuntuvat oikein kehuvan uuvatteja. Ehkä heillä on elämää näissä puolueissa.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

On täysin ymmärrettävää, että loikanneiden temppu kiukuttaa. Toivoisin kuitenkin, että Halla-ahon kannattajat laittaisivat sen verran jäitä hattuun etteivät hyväksyisi kaikenlaisia pieksämis, raiskaus ja tappouhkauksia joita satelee sekä loikkareille itselleen, että erilaisissa verkon keskusteluissa. Tietysti voitte itse keskenänne olla sitä mieltä, että tuo on täysin asiallista "keskustelua", mahdollisesti täysin ongelmatonta "sanavapautta", mutta älkää luottako siihen että se näyttäytyy viiteryhmänne ulkopuolisille kovinkaan asiallisena. Jos haluatte osoittaa olevanne maltillisia, uhkailut (tai niiden selkeä hyväksyntä koska kohde on "ansainnut" sen) voisi jäädä vähemmälle.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

En ymmärrä miten kukaan täyspäinen ihminen voisi hyväksyä mitään uhkauksia. Sitä on myös turha väittää että puolueen enemmistö ainakaan tuollaiseen sontaan sotkeutuu. Luultavasti pieni ja ilmeisen aktiivinen on tämä uhkaajien joukko ja ainakin kansanedustajien uhkaukset ottaa jo eduskunnan turvallisuusihmiset äärimmäisen vakavasti. Jonkun verran haistattelijoita.

Ymmärrän kyllä katkeruuden, sillä olihan tässä niin kova klassinen blindsaidaus jota yritetään vielä valheen kukkasilla kaunistella. Pahinta on se kun läheiset tai ystäviksi luullut pitävät pimennossa, vetävät maton alta ja hurskastelevat ratkaisuaan.

Politiikka on joskus tälläistä ja se menee tunteisiin. Siksi olen itse hiukan pettynyt politiikkaan, kun pelinappuloina ovat ihmiset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uuvattien ministerit ovat ensimmäiset kantasuomalaiset elintasopakolaiset maassamme.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kuinka monessa muuten herättää ihmetystä se esitetty tarinankulku, että noin moni ja moni Louhelaisen tavoin pitkän historian puolueessa omaava olisi tehnyt ja vielä yksimielisesti tehnyt noinkin lyhyessä ajassa päätöksen puolueen jättämisestä, keskustelematta tilanteesta ja puolueen jatkosta rakentavasti kertaakaan uuden valitun puoluejohdon kanssa?

Entä se, kun Simon Elo ilmoittaa tiistaina klo 13 jälkeen uuden ryhmän olevan valmis hallitusneuvotteluihin, niin noin klo 14.30 aikoihin Sipilä ilmoittaa hallituskriisin olevan ohitse ja hallituksen jatkavan Uuden vaihtoehdon kanssa, ryhmän saadessa pitää kaikki viisi ministerisalkkuaan, vaikka Sipilällä tuossa tilanteessa hyvinkin olisi ollut vipuvartta nipistää yksi salkku pois, ainakin omalle ryhmälleen?

Viisi salkkua ryhmä pystyi pitämään juuri sen vuoksi, kun lupauksen kuviosta Sipilä sai Soini-Terho-Niinistö -akselilta jo hyvissä ajoin. Sipilä siis osti lupauksen kuviosta, plan B:n, ennallaan pysyvillä ministerisalkuilla. Kalkkiviivoilla Uuva olisi joutunut tyytymään vähempään, jos sitten olisivat kyseiseen temppuun ryhtyneetkään.

Edellisestähän tosin kielii jo perjantaina 3.6. hallituslähteistä kantautuneet tiedot, joista hyvinkin tarkkaan osuen tuolloin mediassa raportoitiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Salkkujaon pysyessä samana pelastettiin hallituksen hajoaminen ja uuden hallitusohjelman neuvottelu. Nyt voidaan sopivasti päivittää tuota hallitusohjelmaa hvin sopuisassa ilmapiirissä tavalla jonka määräävät Sipilä ja Orpo. Uuvattiministereillä ei ole sanansijaa päivittämisessä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Samat sanat mitä kollegallenne Lindströmille; valitettavasti en voi yhtyä tähän suoraselkäisyyden taputtamiseen; on monet vaalit menneet minunkin näkökulmastani päin persettä mutta ei auta itkeä. Kuten tuolla aikaisemmin kommentoitiin, masinoinnista on turha kiukutella. Aivan samanlainen mahdollisuus oli Terholaisilla koota joukkoja ja jos kaveri onnistui saamaan kannattajansa liikkelle paremmin niin sellaista se on. Tuudittautuiko "puolue-eliitti" siihen, että kun Soini, Lilli ja Niinistö tukee niin jäsenistö ymmärtää äänestää kuten herrat vaativat - ja sitten se karu herätys tuli ?

Myöskin perustelut vihervasemmiston hallitukseen pääsystä ontuvat, puhumattakaan uuvattien puheenjohtajien viittaukset heilaukseen. Ei mennyt hirveän putkeen ensimmäinen TV-esiintyminen A-Studiossa kun väitteet tyrmättiin jopa median puoleltakin täysin. Yhdenkään tiedotusvälineen toimittajat eivät havainneet minkäänlaista epäilyttävää "käsimerkkeilyä".

Tähän loppuun on todettava että en kuulu persuihin enkä tule kyllä kuulumaan uuvatteiheinkaan. Näin ulkopuolisen silmin koko touhu näyttää siltä itseltään ja oli jättipotti kokoomuskeskustalle. Kyllähän te lirautitte myös sitä suurta vapaaehtoisjoukkoa silmään rajusti - jonka puolesta kovasti olette myös pahoillaan.

Mutta hyvä että jotkut kehuvat.

Käyttäjän dnaumov kuva
Dan Naumov

Vittiskö joku avata minulle mitä niin "kristillista" on yhden kansan etusijalle asettamisessa toisen nähden?

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

No, ihan vaan se, että se yksi kansa on se oma kansa. Pätee kaikkeen "omaan". Yhtä mielekästä olisi kysyä, mitä kristillistä on siinä, että rakastaa omaa lastaan enemmän kuin kaikkia maailman lapsia. Tai omaa kotiaan enemmän kuin kaikkia maailman koteja. Ja niin edelleen.

Käyttäjän dnaumov kuva
Dan Naumov

Sehän se mua tässä eniten hämääkin. Kun tää koko "oma" ajattelu ei istu kristinuskoon sitten yhtään mitenkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

Kristityillä on omia seurakuntia ja omia uskonlahkoja jotka luonnollisesti ovat läheisempiä kuin muut.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Jatketaanpa analogiaa. Jokainen ymmärtää, että vanhemman ensisijainen velvollisuus - juridisestikin - on huolehtia omista lapsistaan.

Tarkoittaako tämä sitä, että on oikein asettaa omat ja muiden lapset vastakkain? Todeta, että niin kauan kuin yhdelläkin omalla lapsella (vaikka perhe sattuu olemaan yksi Suomen rikkaimmista) on jokin ongelma tai puute, muille lapsille saa olla töykeä ja heitä saa syyttää oman lapsen ongelmista?

Samalla tavalla äärinationalisti asettaa oman kansansa muiden yläpuolelle: me olemme parempia kuin muut; kansojen ja uskontojen on taisteltava toisiaan vastaan. Patriootti arvostaa omaa kansaansa, mutta antaa yhtäläisen arvon muillekin.

Olisiko sittenkin niin, että vaikka omista lapsista huolehtiminen on ensisijainen tehtävä, niin oikein on parhaan kykynsä ja mahdollisuuksiensa mukaan - ei yli! - huolehtia ja pyrkiä myös muiden lasten parhaaseen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #33

No mikä estää valtiota jakamasta koko budjettia kaikkiin maailman maihin? Tuollaisia maailmanhalauksia nyt voi odottaa punavihersuvakeilta mutta ei järkeviltä ihmisiltä.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #36

Valtion budjetin jakamisen kaikkiin maailman maihin estän parhaani mukaan esimerkiksi minä.

Kirjoitin: "Olisiko sittenkin niin, että vaikka omista lapsista huolehtiminen on ensisijainen tehtävä, niin oikein on parhaan kykynsä ja mahdollisuuksiensa mukaan - ei yli! - huolehtia ja pyrkiä myös muiden lasten parhaaseen?"

Kumpi sana, "ei" vai "yli" ei kuulu sanavarastoosi?

Tuollaisia sanavaraston vajauksia nyt voi odottaa persuilta, ovathan he tunnetusti koulutustasoltaan sieltä matalammasta päästä.

En ole myöskään punavihersuvakki.

Mitä aivopierustasi jäi jäljelle?

Käyttäjän EsaMkinen1 kuva
Esa Mäkinen

Jokainen vastaa omista teoistaan. On kuitenkin mautonta haukkua Perussuomalaisten 18 vuotista oppositiotaivalta räksyttämiseksi. Itse arvostan pyyteetöntä työtänne, vaikka räksytykseksi sitä kutsutkin. Räksyttäminen toi kuitenkin Jytkyn, mikä mahdollisti valintanne kansanedustajaksi. Ilman räksytystänne tätä keskustelua ei olisi edes olemassa!

Käyttäjän JanArnell kuva
Jan Arnell

Kuule Anne, olet täysin väärässä. Lue tuo ja mieti:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikk...

Siinä kävi niin että PS:n äänestäjille tuli mitta täyteen takinkäännöissä. Sen sinäkin huomaat parin vuoden päästä viimeistään.

Harri Markkula

Kyllähän tämä uuden eduskuntaryhmän perustaminen jossakin määrin hurskastelulta vaikuttaa.

Kun tämä johtaa varsin suoraan Keskustan ja Kokoomuksen tavoitteiden tukemiseen, niin eikö olisi ollut suoraselkäisempää hypätä suoraan jompaan kumpaan näistä eduskuntaryhmistä. Tämä kuvastaisi nyt toteutuvaa tilannetta paremmin.

Käyttäjän HeikkiKoskelainen kuva
Heikki Koskelainen

PS on kerännyt vuosien varrella sisäänsä epämääräistä roskaväkeä jonka poliitttinen agenda on aiheuttaa häiriötä ja syyllistää vähemmistöjä. Olen iloinen että jätit tämän Halla-ahon ympärille kerääntyneen joukon.

Käyttäjän ojanaho kuva
Toni Ojanaho

"Hoidetaan ensin suomalaisten asiat kuntoon ja pelastetaan muu maailma vasta sen jälkeen." Nämä teemat ovat entistä vahvemmin mukana!"

Eikö Sipilä juuri ilmoittanut, että näitä teemoja ei voida ottaa vahvemmin mukaan, vaan nykymenokin on ollut äärirajoilla? Tuolla lausunnolla blogistin olisi pitänyt jäädä alkuperäiseen ryhmään.

Toimituksen poiminnat